سئوال دوم: دیدگاه عمومی روانشناس تان چه می باشد؟ از چه رویکرد تخصصی جهت کمک به شما می خواهد استفاده کند؟

آیا روانشناس شما بر اصول انسانی درمان مبتنی بر اصول اخلاق حرفه ایی پایبند است؟ آیا رویکرداو بر اساس احترام و همدلی است؟ این خصوصیات یکی از بارزترین ویژگی های یک روانشناس خوب است.

سئوال سوم: آیا مشاور/ روانشناس به وضوح برایتان توضیح می دهد که در حل مشکلاتتان چطور می تواند کمکتان کند ؟

روانشناس با تجربه به شما توضیح می دهد که از چه روشی می خواهد به شما کمک کند. از همان جلسات اولیه از اهداف درمانی با شما صحبت می کند و با شما به یک توافق و تفاهم می رسد. همچنین یک برنامه درمانی با شما تهیه می کند و برای شما توضیح می دهد که تقریبا چند جلسه درمان شما طول می کشد.

سئوال چهارم: آیا روانشناس انتقاد از جانب شما را قبول می کند و یا اشتباهات خود را می پذیرد؟

یک درمانگری که خود از سلامت روان برخوردار باشد اشتباهاتش را می پذیرد و یا اگر شما از او انتقادی کردید قبول می کند. روانشناس خوب در درجه اول باید مشکلات رفتاری خودش را حل کرده باشد و به احساسات و عواطفش واقف باشد.

سئوال پنجم : آیا روانشناس شما را به وابستگی تشویق می کند یا به مستقل بودن و عدم وابستگی ؟

روانشناس و مشاور خوب، مشکلات شما را حل نمی کند، بلکه کمک می کند تا شما خودتان بتوانید مشکلاتتان را حل کنید. همچنین روانشناس و درمانگر خوب، احساسات و هیجانات خیلی شدید و سرکوب شده شما را آروم نمی کند، بلکه به شما آموزش می دهد که چطور با این احساسات کنار بیایید و خودتان بتوانید آرامش پیدا کنید.اگر روانشناس ، خودش به حل مسائل شما بپردازد و بسیار از لحاظ عاطفی شما را حمایت کند، اینکه شما را تشویق کند که خود بتوانید راه حل مشکلات را پیدا کنید ،احتمال زیاد شما به او وابسته خواهید شد .روانشناس خوب ، بیشتر شما را تشویق می کند تا خود به راه حل ها برسید و نهایتا بدون حضور روانشناس بتوانید بهترین تصمیمات را بگیرید.احتمالا همه ترجیح می دهند که راحت ترین کار را انجام بدهند و راحت ترین کار این است که روانشناس جای شما برایتان تصمیم بگیرد و مشکلات شما را حل کند ولی در واقع مشکل شما به این روش حل نمی شود چون در مسائل بعدی زندگی وابسته به روانشناس خود شده اید تا اینکه یاد بگیرید به خودتان اعتماد کنید.

سئوال ششم:آیا روانشناس به اصول اخلاق حرفه ایی، در خصوص ایجاد روبط دوگانه و حد ومرزها پاییند است؟آیا به رازداری و محرمانه بودن اسرارتان از جانب او مطمئن هستید؟

یکی از مسائل اخلاقی مهم ، همین روابط دوگانه است. به این معنی که وقتی روانشناس به عنوان ، مشاور و درمانگر شما ، نقش خود را پذیرفت دیگر نقش دیگری در زندگی شما نباید داشته باشد(مثل دوست، معلم، اعضای فامیل و ...) و از روابط صمیمی و نزدیک و روابط دوستانه باید اجتناب کند.

با درک این سئوالات و تامل بیشتر روی این سئوالات و پیدا کردن جواب این سئوالات شما میتوانید روانشناس خوب پیدا کنید و از همه مهمتر ببینید این مشاور یا روانشناس خوب برای حل کردن مشکل شما مناسب است یا خیر.

مراقبه

 

مهارت

 

درمان

 

آموزش