حملات هراس و وحشت زدگی را چگونه از بین برد ؟

 

حمله اضطراب | حملات هراس و وحشتزدگی

سارا دختر23ساله در حالیکه تمام بدنش میلرزید، همراه برادرش وارد اتاق شدند.وقتی روی صندلی نشست بالاخره دست برادرش را ول کرد و برادرش بیرون منتظر شد، که راحت حرفهایش را بزند. با اینکه هوا متعادل بود به شدت عرق کرده بود و صدایش می لرزید شروع کرد از حال خودش گفتن: « اضطراب امان مرا بریده است، اصلا نفهمیم کی 18ساله شدم و جوانی چگونه گذشت،اولین بار اضطراب را اینگونه نوشتم" اظطراب"، تا اینکه بالاخره با جزءجزء کلماتش و تارپودهایش آشنا شدم و چنان بر زندگی ام سایه افکند که همه امورم بر دست او بود .همین الان بی خود بی جهت بی هیچ دلیل،دارم می لرزم، صدای ضربان قلبم در گوشم پیچیده،هر لحظه احساس می کنم الان است که از هوش بروم و غش کنم و یا استفراغ کنم.چند روز پیش چنان حالی داشتم که باخودم می گفتم الان سکته خواهم کرد ، که رفتیم درمانگاه، دکتر گفت هیچ مشکلی ندارم!باور کنید پیش خودم می گفتم ای کاش حداقل یک مشکل جسمی داشتم!»

اول اولش برای کنکور بود که یک اضطراب عجیبی سراغم آمد، ولی الان دیگر هیچ دلیلی ندارد فقط صبح که از خواب بیدار می شوم اضطراب هست تا شب که می خواهم بخوابم . این وسط اگر مهمانی ایی باشد یا جریان مهمی در حال اتفاق افتادن باشد که بدتر می شوم و اصلا خوابم هم تعطیل می شود ....

این خلاصه ایی بود از شرح حال دختر خانمی که دچار حملات وحشتزدگی (Panic) می شد.

 

درمان: طی چند جلسه روان درمانی (با کمک تکنیک های آرامسازی) و دارو درمانی اضطراب کنترل شد. یکی از مزایایی که مراجعین دچار اختلالات اضطرابی دارند این است که به علت رنجی که می کشند مجبور هستند جهت درمان مراجعه کنند و در مقابل، مسئله ایی که در درمان روند را کند می کند این است شاید چند روزی اضطراب قطع شود و مراجع فکر کند کاملا بهبود یافته لذا تمرینهایش را انجام ندهد و به کل جلسات رواندرمانی را قطع کند ولی برای اضطرابهایی به این شکل مدت زمانی لازم است تا شرایط کاملا کنترل شده باشد.

خوب باشید

یاسمن رحیمی